Poliţiştii de frontieră de la Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe comunicaţii şi la „frontiera verde”, peste 11.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 129.000 lei. Doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar două autovehicule au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 21 august a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au organizat o acţiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competenţă. Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Crăciuneşti, un microbuz marca Ford Transit, condus de cetăţeanul român U.I., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza  judeţului Maramureş. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă  mai multe colete cu ţigări. Drept urmare, microbuzul şi şoferul au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor au rezultat 2.986 pachete cu ţigări de provenienţă duty-free, în valoare de aproximativ 35.000 de lei”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Române.

Sursa citaăt mai spune că, în cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, microbuzul în valoare de aproximativ 10.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sâmbătă, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

„Astfel, în jurul orei 07.30, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase. Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit. In cel mai scurt timp au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului”, precizează comunicatul de presă.       

Sursa menţionată adaugă că la faţa locului au fost descoperite cinci colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

„Ţigările în valoare de 87.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, explică Poliţia de Frontieră Română.

De asemenea, tot sâmbătă, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare s-a organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 14.30, lucrătorii noştri au oprit pentru control, pe raza localităţii Satu  Mare, un autoturism marca Mitsubishi Pajero înmatriculat în România.

„La volanul autoturismului se afla cetăţeanul român S.B., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. La controlul sumar al autoturismului, pe bancheta din spate au fost descoperite două bagaje voluminoase care conţin ţigări. S-a luat măsura conducerii cetăţeanului român împreună cu autoturismul la sediul serviciului, unde, în urma inventarierii bagajelor, a rezultat cantitatea de 550 pachete ţigări cu timbru ucrainean, în valoare de 6.400 lei.Autoturismul, în valoare de 14.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul serviciului, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, conchide documentul de presă.

Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.