Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Mioveni, Alex Iacobescu, afirmă că, dacă preţurile consumabilelor folosite în spitale vor continua să crească, în condiţiile în care acestea au înregistrat deja majorări semnificative, este posibil să se ajungă la o selecţie a intervenţiilor chirurgicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În momentul de faţă toate consumabilele, medicamentele s-au scumpit foarte mult, o ducem din ce în ce mai greu, se vede o creştere de 20% a preţurilor acestora. Se simte destul de mult acest aspect prin faptul că trebuie să ne rezumăm exact la strictul necesar. Încercăm să folosim tot ce e calitate-preţ şi în acelaşi timp achiziţiile să fie făcute foarte calculat”, a afirmat, miercuri seară, într-o intervenţie la Medika Tv, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Mioveni.
 
În contextul în care intervenţiile chirurgicale sunt mari consumatoare de resurse, medicul a spus că, dacă preţurile la materialele sanitare vor continua să crească, se va ajunge, cel mai probabil, la o selecţie a intervenţiilor.
 
”Momentan pot să spun că ne descurcăm, dar dacă vor mai creşte în mod vertiginos preţurile va trebui să facem o selecţie şi să fim foarte electivi în ceea ce priveşte chirurgia generală şi specialităţile chirurgicale”, a adăugat Alex Iacobescu.
 
Întrebat dacă, în contextul creşterii preţurilor, medicii de la Mioveni au fost nevoiţi să amâne operaţii, medicul a susţinut că nu au fost astfel de situaţii, alegându-se reducerea costurilor ”în alte părţi, de la combustibil, la iluminat”, iar operaţii evaluate la 50.000 de euro pentru pacient au fost realizate în spital. 
 
În ceea ce priveşte discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii altor unităţi sanitare, directorul medical de la Mioveni a povestit că ”în unele locuri, situaţiile sunt chiar critice”. 
 
”Aş prefera să nu dau detalii, pentru că nu vrea să fac anti-reclamă, dar în unele cazuri situaţiile au ajuns să nu se poată plăti salariile personalului”, a mai spus medicul, în acest context.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.