Directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Constantin Ionescu, afirmă că nu există legătură între zona seismică Vrancea şi regiunea din judeţul Gorj unde s-au produs seisme cu intensitate mai mare de cinci atât luni, cât şi marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu există o legătură, mai ales că zona Vrancea este la contactul dintre două plăci tectonice, iar aceste falii se află deasupra plăcilor tectonice, ele sunt divizate în mai multe bucăţi şi se mişcă independent faţă de placa tectonică mare. Acuma, efectul, sau influenţa nu vine de sus în jos, ci de jos în sus. Dacă jos s-ar produce un cutremur mare, atunci ar urma, în diferite regiuni seismice, alte cutremure, pe deasupra plăcii”, a explicat, marţi, şeful INFP.
 
El a arătat că replicile unui cutremur se produs exact în zona în care seismul iniţial a avut loc. 
 
”Dacă acest cutremur se producea exact în zona unde s-a produs cel de 5,2, era o replică mai mare”, a explicat Ionescu, referindu-se la seismul de marţi după-amiază, din zona Gorj.
 
Un cutremur de 5,7 grade s-a produs, marţi, în judeţul Gorj, fiind resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării. Cu o zi în urmă, un cutremur de 5,2 grade s-a produs în judeţul Gorj.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...