Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) Bucureşti, Adrian-Victor Vevera, a fost ales vicepreşedinte al International Council for Information Technology in Government Administration (Consiliul Internaţional pentru Tehnologia Informaţiei în Administraţia Guvernamentală - ICA). El a obţinut unanimitate de voturi, pentru un mandat de doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tehnologia informaţiei are puterea de a genera eficienţă, transparenţă şi accesibilitate în sectorul public, beneficiari fiind cetăţenii pe care îi servim. Cu toate acestea, aflându-ne la intersecţia dintre tehnologie şi guvernare, ne confruntăm zilnic cu noi provocări, de la ameninţări la securitatea cibernetică până la considerente etice în utilizarea IA şi a analizei datelor. În calitatea mea de vicepreşedinte, mă angajez să încurajez colaborarea între ţările membre, să subliniez importanţa extinderii sferei de acoperire a consiliului nostru prin căutarea activă şi primirea de noi membri. Noi perspective şi idei ne vor îmbogăţi discuţiile şi vor contribui la expertiza noastră colectivă. În acelaşi timp, vreau să felicit membrii ICA pentru expertiza, dedicarea şi pasiunea pentru această cauză. Împreună, vom valorifica potenţialul tehnologiei pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, a îmbunătăţi furnizarea de servicii publice şi pentru a promova buna guvernare”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI Bucureşti, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Tema conferinţei de anul acesta, care se desfăşoară la Bruxelles, în Belgia, este ”Digital Services: Going from Smart to Intelligent and Beyond”, iar printre subiectele abordate sunt importanţa unei bune guvernări şi management al datelor, e-ID şi eWallet: abordări de implementare, consideraţii şi provocări, îmbunătăţirea serviciilor pentru cetăţeni, ultimele tendinţe în domeniul securităţii cibernetice, RTE şi tehnologii durabile în sectorul public.

Potrivit comunicatului, membrii ICA s-au implicat activ în evoluţia spectaculoasă a tehnologiei şi în modul în care aceasta a remodelat guvernarea şi interacţiunea cetăţenilor cu administraţia şi mediul guvernamental.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.