Marea noastră problemă este că suntem o civilizaţie care are o foarte slabă cultură statistică, lucru demonstrat şi la ultima Evaluare Naţională, când cea mai mare parte a copiilor care au terminat clasa a VIII-a nu au putut citi un tabel, a declarat, vineri, vicepremierul Vasile Dîncu, la dezbaterea "Statistica oficială, suport în fundamentarea deciziilor politice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat că impresia sa, ca sociolog, este că nu avem o cultură statistică, iar cel mai recent exemplu este cel de la Evaluarea Naţională, când mulţi copii au fost puşi în dificultate din cauza unui tabel pentru care, ulterior, a fost iniţiată o petiţie semnată de 40.000 de părinţi.

"Marea noastră problemă, am senzaţia, ca sociolog, din modul în care ne raportăm la identitatea noastră, este că noi suntem o societate care nu vrea să se uite în oglindă sau atunci când se uită nu îi place ce vede şi începe să fabuleze despre ea şi începe să îşi creeze ţinte false. Pe de altă parte, din nefericire, suntem o cultură latină, suntem o civilizaţie care are o foarte slabă cultură statistică. V-aţi uitat la ultimul examen de capacitate, un tabel de frecvenţe nu a putut fi citit de cea mai mare parte a copiilor care au terminat clasa a VIII-a şi împotriva acestei probleme s-a făcut o petiţie cu 40.000 de părinţi care au semnat împotriva celor care au făcut enunţul”, a spus Dâncu.

Vicepremierul a adăugat că, dincolo de faptul că enunţul a fost făcut sau nu cu intenţia de a păcăli copiii, acest lucru demonstrează mai degrabă că noi nu avem încă o cultură statistică importantă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.