Deşeuri reciclabile au fost găsite de comisarii Gărzii de Mediu pe un teren din judeţul Constanţa, ei stabilind că acestea aparţin unei firme care colecta deşeuri şi care a intrat în faliment. Societatea a fost amendată cu 50.000 de lei şi are obligaţia să elimine deşeurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că au fost făcute verificări cu Poliţia Locală Murfatlar pe un teren situat în localitatea Siminoc. 
 
“S-a constatat că pe un teren de circa 6.000 de metri pătraţi sunt depozitate deşeuri reciclabile de diferite tipuri: materiale plastice, textile, cauciuc, sticlă, deşeuri metalice. Acestea aparţin societăţii care a desfăşurat activitate de colectare deşeuri la punctul de lucru din Siminoc. În prezent, societatea este în faliment, fiind reprezentată de un lichidator judiciar”, a transmis Garda de Mediu. 
 
Sursa citată a menţionat că a fost dată o amendă de 50.000 de lei deoarece societatea avea obligaţia de a notifica autoritatea pentru protecţia mediului la încetarea activităţii.
 
De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au stabilit măsuri privind salubrizarea zonei şi reciclarea/ valorificarea/ eliminarea, după caz, a deşeurilor. 
 
Garda de Mediu Constanţa a menţionat că, potrivit prevederilor legale, “îndeplinirea obligaţiilor de mediu este prioritară în cazul procedurilor de dizolvare urmată de lichidare, faliment, încetarea activităţii”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.