Secretarul Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, deputatul Marius Bodea, i-a cerut, luni, ministrului interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, să finanţeze corespunzător Autostrada Iaşi - Târgu Mureş, afirmând că "în Moldova se naşte o revoltă ale cărei efecte sunt greu de anticipat".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PNL Marius Bodea susţine, într-un comunicat de presă, că, luni, la dezbaterile pe buget din comisiile reunite pentru Transporturi din Senat şi Camera Deputaţilor a avertizat-o pe Rovana Plumb, ministru interimar al Transporturilor, "să nu facă experimente pe spinarea celor mai săraci locuitori ai României".

"I-am spus că în Moldova se naşte o revoltă ale cărei efecte sunt greu de anticipat, dacă nu este asigurată corespunzător finanţarea pentru autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş. De asemenea, i-am cerut să renunţe la prostia cu parteneriatul public-privat pentru tronsonul dintre Ungheni şi Tg. Neamţ şi să concedieze personalul incompetent al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere", a precizat secretarul Comisiei pentru Transporturi, deputatul Marius Bodea.

El a adăugat că "incompetenţii din CNAIR se învârt de doi ani în jurul aceloraşi hârtii şi nu sunt în stare să scoată la licitaţie investiţiile".

Marius Bodea a mai afirmat că Ministerul Transporturilor trebuie să fie motorul de dezvoltare a României din punctul de vedere al investiţiilor şi că acelaşi minister este responsabil să gândească o strategie de rezolvare a decalajului uriaş între Moldova şi celelalte regiuni ale României.

"Există un obiectiv primordial care să rezolve această problemă: Autostrada Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş. Este singura şansă pentru regiunea Moldovei, alta nu este. Şi din această perspectivă, având în vedere că sunt şi bani gratis puşi la dispoziţie de Comisia Europeană, i-am cerut ministrului Rovana Plumb să nu se zgârcească în privinţa alocărilor de fonduri", a mai spus secretarul Comisiei pentru Transporturi, deputatul Marius Bodea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.