Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, luni seară, referitor la spitaţia de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, că personalul a sesizat intrarea în avarie, concomitant, a tuturor ventilatoarelor, din cauza creşterii presiunii peste limita admisă. Reprezentantul firmei care distribuie ventilatoarele a refuzat să intre în unitatea mobile, deşi i s-a pus la dispoziţie echipament de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale. În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, a transmis, luni seară, DSU.

Sursa citată a precizat că este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creşterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unităţii Mobile.

”Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creşterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcţiune. Instalarea şi operaţionalizarea Unităţii se realizează sub coordonarea DSU şi a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalaţiei de oxigen care deserveşte UTIM-ul, monitorizarea acesteia şi operarea unităţii este realizată de echipa tehnică a spitalului”, a mai transmis DSU.

Trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.