Un defibrilator extern a fost furat dintr-o zonă din Braşov, iar organizaţia Caravana cu Medici afirmă că acesta nu are nicio valoare într-o locuinţă, ci este destinat acordării primului ajutor în spaţii populate. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a început cercetările în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Organizaţia Caravana cu Medici a anunţat pe pagina sa de Facebook dispariţia acestui defibrilator extern. 
“În cursul nopţii trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în Livada Poştei. Dacă aţi văzut pe cineva care a interacţionat cu el sau având în posesia sa husa albă din interiorul cutiei, vă rugăm anunţaţi Poliţia. Suntem profund dezamăgiţi de cele întâmplate şi vrem să aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nici o valoare în casa unui individ. Nu există nici o indicaţie în cazul pacienţilor să aibă în casă un defibrilator extern, existând alte metode specifice pentru pacienţii ce au nevoie de cardiostimulare. Acesta este destinat spaţiilor frecventate des de oameni pentru acordarea primului ajutor. Orice informaţie ne poate ajuta să redăm comunităţii un aparat medical ce poate salva o viaţă”, a transmis Caravana cu Medici. 
 
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a anunţat că a început verificările în cazul acestui furt. 
“La data de 30 august poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Braşov au fost sesizaţi despre faptul că, dintr-o casetă metalică, amplasată public în zona Livada Poştei, din municipiu, a fost sustras un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situaţii de risc.
Imediat, după primirea sesizării, echipa de cercetare formată din criminalişti şi poliţişti de investigaţii, s-a deplasat la faţa locului pentru a identifica şi ridica probe în cauza semnalată”, a precizat IPJ Braşov.
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea defibrilatorului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.