Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, susţine că şomajul nu reprezintă o problemă în municipiu, spunând că există un deficit de forţă de muncă, nu doar în timpul sezonului estival, ci şi în prezent, explicând că, potrivit datelor oficiale, în judeţ există 10.000 de şomeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decebal Făgădău a fost prezent, vineri după-amiază, la o dezbatere publică pe tema bugetului municipalităţii, organizată în cadrul Palatului Administrativ. .La un moment dat, el a fost întrebat de una dintre participantele la dezbatere de ce în cadrul proiectului de buget nu sunt alocaţi bani pentru prevenirea şomajului.

Edilul a explicat că există un deficit major de forţă de muncă în municipiul Constanţa.

“Legat de şomaj, vreau să vă spun că nu prea avem ce combate, în sensul că, potrivit cifrelor AJOFM la 31 ianuarie 2017, la nivelul judeţului Constanţa, nu la nivelul municipiului Constanţa, există doar 10.000 de şomeri. (…) Din discuţiile avut cu Consiliul Consultativ Economic, cu AJOFM, am constatat că există un deficit major de forţă de muncă la nivelul municipiului Constanţa. Nu doar în timpul sezonului estival, când toată lumea caută în disperare să angajeze de la bucătar şef, recepţioner, cameristă până la studenţi care ar trebui să facă activitatea aceea de închiriere şezlonguri sau activităţi specifice sezonului estival. Şantierul Naval, de exemplu, are astăzi un deficit de 200 de oameni. Ei finanţează procesul de formare continuă, adică dau bani la şcolile profesionale doar că de acolo nu se întoarce nimic”, a afirmat Decebal Făgădău.

El a explicat că prevenirea şomajului nu reprezintă o prioritate, ci mai degrabă municipalitatea trebuie să găsească soluţii pentru a atrage eventual forţă de muncă din judeţ şi din regiune pentru a răspunde nevoii agenţilor economici, care nu găsesc să angajeze.

“Acesta este motivul pentru care nu avem bani la prevenirea şomajului, nu este o problemă în municipiu şomajul”, a precizat Decebal Făgădău.

Primăria Constanţa a organizat, vineri după-amiază, o dezbatere publică pe tema bugetului municipalităţii în 2017, la eveniment fiind prezente peste 30 de persoane, printre care parlamentari, consilieri locali, elevi, reprezentanţi ai unor diverse ONG-uri.  Decebal Făgădău a spus că bugetul municipalităţii este de peste 845 de milioane de lei. Acesta urmează să intre pentru dezbatere şi aprobare în Consiliul Local în şedinţa din data de 31 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.