Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, susţine că prin reducerea de la 16 la 10 la sută a impozitului pe venitul global bugetul municipiul Constanţa ar fi văduvit de aproximativ 15 milioane de euro, precizând însă că guvernul vine cu mai multe măsuri compensatorii astfel încât bugetul local să fie unul echilibrat. El a subliniat că municipiul Constanţa se află într-o situaţie bună, având şi un grad de îndatorare scăzut, de sub 2,5 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Evident, o reducere de la 16 la 10 la sută, adică cu 37,5 la sută a veniturilor din impozitul pe venitul global ar afecta bugetul municipiului Constanţa. În schimb, mă bucur că deja s-a adoptat o măsură compensatorie, creşterea cotei de la 41,75 la sută la 43 la sută şi de asemenea avem promisiunea Guvernului că după execuţia bugetară a semestrului unu toate sumele ce constituie diferenţă între încasările anului 2018 şi anul 2017 raportat la perioada similară, adică la primele şase luni, vor fi compesante din bugetul de stat. În mod evident fără aceste măsuri compensatorii bugetul municipal ar fi văduvit de o sumă importantă, vorbim de o sumă de aproximativ 15 milioane de euro, de altfel peste 250 de milioane de lei reprezintă componenta bugetară rezultată din impozitul pe venit în total buget al municipiului Constanţa”, a declarat Decebal Făgădău corespondentului News.ro.

El a menţionat că municipiul Constanţa se află într-o situaţie economică bună, având în 2017 un excedent bugetar de 40 de milioane de euro şi un grad de îndatorare scăzut.

“Municipiul Constanţa se află într-o situaţie economică bună, în sensul că în anul 2017 am avut un excedent bugetar de 40 de milioane de euro, evident aceşti bani urmează a fi folosiţi pentru investiţii. Municipiul Constanţa are un grad de îndatorare scăzut, sub 2,5 la sută, deci municipiul Constanţa este un municipiu serios în care locurile de muncă produc valoarea adăugată pentru bugetul oraşului nostru”, a explicat edilul.

Întrebat cum consideră modificările Codului Fiscal, Decebal Făgădău a răspuns: “O reducere a impozitului de la 16 la 10 la sută cred că este benefică şi salutată de către antreprenori şi de cei cei lucrează pentru antreprenori. În cele din urmă orice schimbare se produce are efecte pozitive şi efecte mai puţin plăcute aşa că din calculele noastre nu ne aflăm într-o situaţia disperată sau o situaţia în care municipiul să fie văduvit de un capital de dezvoltare”.

Decebal Făgădău mai consideră că trebuie creditat cu încredere guvernul, acesta arătându-se consecvent cu măsurile pe care le-a implementat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.