Decanul Baroului Iaşi, avocatul Marius Striblea, susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, membru al Baroului ieşean, ar putea fi cercetat disciplinar pentru ultimele sale "afronturi" la adresa avocaturii româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Marius Striblea, decanul Baroului Iaşi, a afirmat, luni, că analizează oportunitatea sesizării Comisiei de Disciplină din cadrul Baroului Iaşi în legătură cu ultimele declaraţii făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la adresa avocaţilor.

"Având în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iaşi, manifestări ce constituie, fără echivoc, afronturi la adresa avocaturii româneşti, în calitate de Decan al Baroului Iasi voi evalua oportunitatea discutării în Consiliul Baroului a sesizării Comisiei de Disciplină. Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apărării din oficiu, fapt impardonabil ţinând cont de funcţia pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificăm dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieşiri emoţionale de moment sau reflectă o carenţă în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestaţii în cadrul profesiei de avocat", a scris, luni, pe Facebook, decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea.

Avocaţii din Bucureşti şi din mai multe judeţe au anunţat că vor declanşa proteste în această săptămână pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.

Avocaţii au precizat că vor purta banderole albe pe braţ şi au avertizat că vor organiza astfel de acţiuni până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris zilele trecute pe Facebook că înţelege că se aprope alegerile la avocaţi şi că unii dintre ei au intrat în campanie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.