Fostul ministrul al Educaţiei Daniel Funeriu susţine că nu ar avea nicio ezitare în a da o lege care să oblige reţelele sociale să livreze periodic copiilor conţinut educaţional, în timpul pe care aceştia îl petrec online pe aceste reţele. Argumentul fostului ministru este acela că spaţiul virtual este teritoriu naţional, iar Constituţia trebuie respectată pe întreg teritoriul naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Unde sunt tinerii noştri astăzi? Vă spun eu unde sunt: sunt online. Tinerii noştri sunt pe reţelele de socializare, nu o să-i scoatem niciodată de acolo, cel puţin nu în viitorul apropiat. Nu aş avea nicio ezitare să dau o lege prin care să oblig reţelele de socializare, de exemplu la fiecare cinci minute când un copil e pe o reţea de socializare să-i livreze 15-30 de secunde de conţinut educaţional. Veţi spune: Vai, cum să reglementăm? Statul român trebuie să impună respectarea Constituţiei pe întreg teritoriul său. Spaţiul virtual a devenit teritoriu naţional. Oamenii, tinerii petrec din punct de vedere mental o parte uriaşă a vieţii lor online. Statul are obligaţia să asigure respectarea Constituţiei şi online. Şi atunci, bazându-mă pe acest argument, care mi se pare foarte valid, nu aş ezita să oblig platformele de socializare să livreze conţinuturi educaţionale copiilor”, a declarat Daniel Funeriu, în emisiunea Insider Politic difuzată duminică de Prima Tv.
În aceeaşi emisiune, funeriu a afirmat că problema abandonului şcolar cu care se confruntă România nu poate fi rezolvată de către Ministerul Educaţiei, ci de către cel de Interne. El susţine că primarii care cer votul adulţilor ar trebuie să se asigure că cei mici merg la şcoală, întrucât „deşcolarizarea” copiilor este faptă care intră sub incidenţa legii penale.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.