Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, marţi, la Sibiu, că greva angajaţilor din Agenţiile de Protecţia Mediului este ”justificată”, întrucât au cele mai mici salarii din administraţia publică, el precizând că de la 1 iulie vor exista majorări ale salariilor din domeniul protecţiei mediului cu procente cuprinse între 50%-100%, efortul bugetar pentru o jumătate de an fiind de 32 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu înţeleg perfect greva, este justificată. Am spus încă de la începutul mandatului meu de ministru al Mediului că, din păcate, în acest domeniu, atât APM-urile cât şi Garda Naţională de Mediu, cât şi cei care lucrează în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării au cele mai mici salarii din administraţia publică. Cred că este de datoria mea ca ministru, datoria noastră ca Guvern să găsim cele mai bune formule şi cele mai rapide formule, ca în cel mai scurt timp salariile să cunoască o îmbunătăţire în conformitate cu activităţile pe care aceştia le desfăşoară. Există în momentul de faţă resurse în bugetul pe care îl avem pentru anul 2017 şi am speranţa că, indiferent de rapiditatea cu care va fi aprobată Legea salarizării unice, cel puţin de la 1 iulie angajaţii – cei aproape 3.000 de angajaţi pe care îi avem în cele trei instituţii - să cunoască o îmbunătăţire substanţială a veniturilor salariale”, a declarat Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că ”salariile vor creşte la nivelul salariilor pe care le au angajaţii din aparatul central de la Ministerul Mediului”.

”În unele cazuri este vorba de dublare, în alte cazuri este vorba de o creştere cu 50% - 60%. În ansamblu, efortul bugetar pentru şase luni este în jur de 32 de milioane de lei bani pe care îi avem prevăzuţi în cadrul bugetului pentru anul 2017”, a mai spus Ministrul Mediului.  

Angajaţii de la Agenţiile de Protecţia Mediului din ţară au protestat, marţi, timp de două ore, nemulţumiţi de salarii, ei susţinând că veniturile nu le-au mai fost modificate din anul 2009, iar din această cauză ”personalul migrează către alte instituţii mai bine remunerate”. Sindicaliştii solicită politicienilor adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.