Premierul Viorica Dăncilă a spus, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că la finalul săptămânii vor fi anunţaţi candidaţii selectaţi în perspectiva atribuirii contractului de parteneriat public-privat pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov. Valoarea estimativă a contractului este de 1,36 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La finalul acestei săptămâni, vor fi anunţaţi candidaţii selectaţi în perspectiva atribuirii contractului de parteneriat public-privat pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov, urmând să depună ofertele tehnice şi financiare", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit lui Dăncilă, cinci investitori, reprezentând asocieri ale celor mai reprezentative firme internaţionale din construcţii şi-au arătat interesul şi au depus oferte pentru realizarea acestui proiect de infrastructură în parteneriat cu statul.

Ea a spus că valoarea estimativă a contractului este de 1,36 miliarde de euro.

Dăncilă a mai spus că se fac demersuri pentru al doilea proiect care se doreşte a fi realizat în parteneriat public-privat, clinica multifuncţională "Dr. Calistrat Grozovici".

Acest proiect, împreună cu documentaţia de atribuire vor fi accesibile investitorilor după publicarea în jurnalul oficial al UE.

De asemenea, Comisia naţională de strategie şi prognoză a pregătit încă 9 proiecte în parteneriat public-privat.

"Sunt finalizate studiile de fundamentare pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi şi pentru amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, proiecte deja puse în consultare publică şi pe care urmează să le discutăm într-o şedinţă anterioară (sic!)", a afirmat Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.