Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi adoptat un act normativ care va da posibilitatea Ministerului Turismului să încheie contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale, fapt ce va permite o mai bună utilizare a resurselor financiare destinate investiţiilor cuprinse în masterplanul de turism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Turismul este un domeniu prioritar pentru Guvernul României, tocmai de aceea, în ultimul an, Executivul a adoptat măsuri pentru stimularea acestei industrii. Continuăm astăzi cu un proiect de act normativ privind impulsionarea investiţiilor în domeniul turismului. Facem modificările legislative necesare pentru a da posibilitatea Ministerului Turismului să încheie contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale pentru o mai bună implementare a investiţiilor în acest sector cu potenţial mare de dezvoltare”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de marţi.

Premierul a subliniat că este vorba de investiţii care vizează turismul montan, de pe litoral, din Deltă sau care au legătură cu turismul de sănătate.

"Aceste modificări vor permite o mai bună utilizare a resurselor financiare destinate investiţiilor cuprinse în masterplanul investiţiilor în turism, mă refer atât la investiţiile care vizează turismul montan, investiţiile de pe teritoriul Mării Negre, de pe litoralul Mării Negre sau zona Deltei Dunării, precum şi alte investiţii care au legătură cu turismul de sănătate sau cu dezvoltarea staţiunilor de interes local şi naţional. O mai bună implementare a investiţiilor în turism va conduce la creşterea numărului de turişti şi va crea beneficii cu efect multiplicator în economie”, a explicat Viorica Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.