Guvernul aprobă joi mai multe măsuri pentru creşterea accesului pacienţilor la medicamente şi servicii medicale performante, măsuri precum decontarea tartamentelor în străinătate sau în clinici private pentru pacienţii cu afecţiuni grave.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vom completa legislaţia, pentru a permite pacienţilor cu afecţiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privaţi de servicii medicale din România”, a afirmat Viorica Dăncilă joi, în debutul şedinţei executivului.
 
Aceasta a anunţat noi măsuri legislative pentru asigurarea unui acces mai bun la servicii sanitare pentru pacienţii cu autism.
 
Totodată, şefa Executivului a precizat că autorităţile au prelungit suspendarea achitării taxei clawback pentru medicamentele pe bază de sânge şi plasmă umană.
 
„Prelungim termenul de exceptare temporară a obligaţiei de plată a taxei clawback pentru medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană. Este o măsură necesară pentru a asigura prezenţa pe piaţă a unor medicamente care  nu au alternativă terapeutică, medicamente atât de necesare în cazul unor afecţiuni grave” a spus prim-ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.