Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, că Guvernul a început un proces de revitalizare a liceelor agricole, iar Ministerul Agriculturii va face investiţii în aproape 60 de asemenea unităţi. Dăncilă a mai spus că până în prezent au fost reorganizate 49 de staţiuni şi institute de cercetare agricolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dăncilă a declarat, miercuri, la "Forumul agricultorilor - bilanţ şi perspective", organizat la Romexpo, că pentru al treilea an consecutiv România are printre cele mai bune producţii din Europa.
 
"Dragi fermieri, ceea ce vedem cu toţii expus aici, produsele pe care dumneavoastră le-aţi adus, arată că suntem pe drumul cel bun. Sunt rezultatele muncii dumneavoastră şi mă bucur că împreună am reuşit pentru al treilea an consecutiv să avem printre cele mai bune producţii agricole din Europa. Este încurajator că tot mai mulţi tineri sunt atraşi de domeniul agriculturii, că accesează cu încredere programele guvernamentale, se asociază şi valorifică produsele tradiţionale româneşti în marile lanţuri de retail. Vom continua să susţinem implicarea generaţiilor viitoare şi să atragem cât mai mulţi tineri pe acest domeniu care oferă satisfacţii şi siguranţă atât antreprenorilor, cât şi populaţiei”, a afirmat premierul.
 
Viorica Dăncilă a mai spus că a început un proces de revitalizare a liceelor agricole şi că Ministerul Agriculturii va face investiţii în 58 de licee cu profil agricol.
 
"Am început un proces de revitalizare a liceelor agricole, care să asigure specialiştii pentru viitor. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va face investiţii în 58 de licee cu profil agricol pentru a pregăti fermierii de mâine şi pentru a asigura forţa de muncă bine pregătită. Exact ca agricultura, pregătim terenul şi sădim seminţele pentru viitor”, a explicat Viorica Dăncilă.
 
Ea a mai afirmat în discursul său că în mai puţin de trei ani au fost reorganizate 49 de staţiuni şi institute de cercetare agricolă. 
 
"Rezultatele remarcabile din domeniul agricol ne-au motivat să luăm măsuri de reorganizare a sectorului de cercetare pentru a fi corect finanţat. În mai puţin de trei ani am reuşit să contribuim la reorganizarea a 49 de staţiuni şi institute de cercetare agricolă, în condiţiile în care, la începutul anului 2017, doar trei staţiuni şi institute din domeniu au beneficiat de această măsură. În scurt timp vom finaliza procesul de reorganizare din punct de vedere administrativ şi pentru ultimele două institute”, a afirmat Dăncilă.
 
Primul-ministru a reamintit de înfiinţarea unei bănci de resurse genetice vegetale, care va fi la Buzău.
 
"Este foarte important să punem la adăpost rezultatul muncii de cercetare în domeniul agricol, să diminuăm dependenţa de importuri şi să asigurăm securitatea alimentară a României. Din aceste considerente, am adoptat recent înfiinţarea unei bănci de resurse genetice vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice şi plante medicinale. Aceasta va fi organizată la Buzău, unde există cel mai vechi bazin legumicol din România şi unde sunt păstrate circa 10.000 de soiuri de seminţe”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.