Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a decis interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor care funcţionează în spaţii închise, dar şi a sălilor de jocuri de noroc, cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte pe raza municipiului Moreni, care înregistrează o rată medie de infectare cu noul coronavirus de 1,54 la o mie de locuitori, în ultimele 14 zile. În tot oraşul este obligatorie purtarea măştii de protecţie pe timpul zilei, între orele 6:00 şi 20:00, excepţie făcând copiii mai mici de cinci ani. Restricţiile privind activitatea agenţilor economici din domeniul HoReCa şi al jocurilor de noroc intră în vigoare începând de duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform deciziei CJSU Dâmboviţa, „sunt exceptaţi agenţii economici care prepară şi servesc hrană în interiorul localurilor pentru clienţii care sunt cazaţi în propriile hoteluri/pensiuni” , iar în ceea ce priveşte jocurile de noroc este permisă funcţionarea celor care desfăşoară activităţi de vânzare şi plasare bilete loto şi loz în plic „în măsura în care nu sunt permise folosirea  aparatelor şi a jocurilor mecanice din incinta agenţiei”.

Tot de duminică, purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile publice pentru toate persoanele  care au împlinit vârsta de 5 ani.

Restricţiile sunt impuse pentru cel puţin 14 zile şi vor fi menţinute dacă noua analiză a DSP Dâmboviţa privind incidenţa cazurilor de COVID-19 va arta că rata de infectare depăşeşte în continuare 1,5 la mie la finalul celor două săptămâni.â

Restricţii au fost impuse, în ultimele zile, de autorităţile dâmboviţene şi pentru alte 12 localităţi.

Astfel, este valabilă măsura obligatorie de purtare a măştii astfel încât să acopere gura şi nasul, în intervalul ora 06.00-20.00, în localităţile Moţăieni, Crevedia, Ulmi, Ocniţa, Glodeni, Răzvad, Târgovişte, Titu, Văleni Dâmboviţa, Bezdead, Moreni şi satul Mărceşti din UAT Dobra. Măsura a fost instituită având în vedere depăşirea incidenţei cumulate a cazurilor de 1,5/1000 de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.