Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au decis, marţi, să menţină, pentru încă o săptămână, restricţiile privind funcţionarea restaurantelor şi cafenelelor din spaţii închise şi a sălilor de jocuri de noroc în cinci localităţi ale judeţului, având în vedere numărul mare de îmbolnăviri cauzate de noul coronavirus, care face ca rata de infectare în aceste localităţi să depăşească 1,5 la o mie de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Membrii C.J.S.U. au adoptat Hotărârea nr. 25 din 15.09.2020, privind menţinerea restricţiilor, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, restaurante şi cafenele din interiorul clădirilor, precum şi activităţi ale operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, pentru comunele: Brăneşti, Butimanu, Glodeni, Niculeşti, Ocniţa”, a informat, marţi, prefectura judeţului Dâmboviţa. 
 
Restricţia se aplică începând din 16 septembrie până în 22 septembrie, iar decizia are la bază incidenţa cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, conform prevederilor H.G. nr. 729/2020.
 
Restauratele şi cafenelele care funcţionează în spaţii închise şi sălile de jocuri de noroc din cele cinci localităţi au fost închise, iniţial, în 8 septembrie, pentru o săptămână. Tot atunci, autorităţile din Dâmboviţa au impus aceeaşi restricţie şi pentru localurile de acest tip din localităţile Corneşti, Malu cu Flori, Tătărani şi Vulcana Pandele, însă în cazul acestora restricţiile au fost ridicate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.