Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au stabilit, joi după-amiază, suspendarea activităţii cu publicul în restaurantele şi cafenelele care funcţionează în spaţii interioare şi în sălile de jocuri de noroc din municipiul Târgovişte şi din localităţile Răzvad şi Văleni. De vineri, în localităţile unde rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la o mie de locuitori, purtarea măştii va fi obligatorie pe timpul zilei, pentru toate persoanele cu vârsta peste cinci ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Începând cu data de 09 octombrie 2020 se restricţionează, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, precum şi a activităţilor operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc de pe raza următoarelor unităţi administrativ-teritoriale: Răzvad, Târgovişte, Văleni-Dâmboviţa”, este una dintre prevederile Hotărârii nr. 39/08.10.2020 adoptate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa.
 
Conform aceluiaşi document, în intervalul orar 06:00 – 18:00, de luni până vineri, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura în toate spaţiile publice din localităţile unde rata de infectare este mai mare de 1,5 la o mie de locuitori. Decizia se va aplica, de vineri, municipiului reşedinţă de judeţ, Târgovişte, şi localităţilor Moţăieni, Crevedia, Bezdead, Ulmi, Ocniţa, Perşinari, Glodeni, Răzvad, Titu, Văleni-Dâmboviţa.
 
"Obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice revine tuturor persoanelor care au împlinit vârsta de 5 ani”, a transmis Prefectura.
 
Autorităţile din Dâmboviţa au lansat un apel către populaţie şi către agenţii economici privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Acesta este făcut în contextul în care judeţul a raportat o triplare a numărului de noi cazuri de COVID-19 în doar 24 de ore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.