Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea Mihai Stroe ar putea reveni în funcţie după ce Curtea de Apel Constanţa a decis anularea ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale din vara anului trecut prin care fusese revocat. Instanţa a decis şi plata drepturilor băneşti de la data revocării şi până la reintegrarea efectivă. Decizia nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Constanţa a decis joi anularea ordinului emis de Ministerul Educaţiei Naţionale în 18 august 2017 prin care Mihai Stroe fusese revocat din funcţia de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea.

“Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii ordinului prin reintegrarea reclamantului în funcţia de inspector şcolar general al ISJ Tulcea şi plata drepturilor băneşti aferente funcţiei, de care a fost lipsit începând cu data revocării şi până la reintegrarea efectivă”, se arată în decizia instanţei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac va fi depusă tot la Curtea de Apel Constanţa.

În toamna anului trecut, Curtea de Apel Constanţa respinsese cererea lui Mihai Stroe de suspendare a ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale prin care fusese revocat din funcţie, decizia nefiind însă definitivă, iar procesul continuă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe data de 18 august 2017, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe au fost anunţaţi, printr-o informare transmisă prin fax, că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, motivul fiind că la o evaluare cerută de ministrul Liviu Pop ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor management.

Inspectorii care şi-au pierdut astfel funcţiile au fost din judeţele Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu. Mai mulţi şefi de inspectorate au contestat ordinul de demitere şi au obţinut în instanţă suspendarea acestuia, fiind repuşi în funcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.