Două universităţi din Arad şi Târgu Jiu şi-au suspendat cursurile, în contextul evoluţiei infecţiilor cu coronavirus în Europa, în timp ce la UMF Timişoara au fost suspendate doar cele de la programele cu predare în limbile engleză şi franceză. Măsuri de autoizolare au fost dispuse şi la UMF Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, luni seară, că, în actualul context epidemiologic, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie - 8 martie.

De asemenea, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş” din Timişoara a luat decizia că toţi studenţii şi cadrele didactice care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecţie cu coronavirus (Covid-19) vor intra pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Activităţile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză şi franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare.

La rândul său, Universitatea "Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârşitul săptămânii.

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a anunţat că, începând din 24 februarie, persoanele revenite în ţară de mai puţin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto şi Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

"Universităţile au obligaţia de a monitoriza starea de sănătate a studenţilor prin cabinetele medicale. În situaţia în care sunt depistaţi studenţi care manifestă probleme medicale, universităţile au obligaţia de a informa Direcţia de sănătate publică. Menţionăm că, în baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educaţional şi modalitatea de recuperare a activităţilor didactice aparţin conducerii universităţii, cu aprobarea Senatului Universitar şi a Consiliului de Administraţie, urmând a informa Ministerul Educaţiei şi Cercetării cu privire la decizia luată", arată MEC.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.