Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, spune că profesorii trebuie să aibă recunoşatere şi din punct de vedere salarial, al rolului pe care îl au în societate şi speră că în urma dialogului coordonat de Ministerul Muncii se va ajunge la "soluţia şi deciziile posibile de luat acum", cu bugetul actual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am fost permanent în dialog cu sindicatele. Deciziile noastre au fost luate în parteneriat cu sindicatele. Eu, ca ministru al Educaţiei, îmi doresc ca profesorii să aibă recunoştere şi din punct de vedere salarial, al rolului şi locului pe care îl au în societate", a spus ministrul Educaţiei, răspunzând unei întrebări privind nemulţumirile sindicatelor din învăţământ.

Ministrul Educaţiei a precizat că bugetul este cel aprobat, dar s-a arătat convins că dialogul coordonat de Ministerul Muncii va aduce “deciziile posibile de luat acum”.

"Avem un buget al Educaţiei, atât este. Sunt convins că în urma dialogului coordonat de Ministerul Muncii vom ajunge la soluţia şi deciziile posibile de luat acum. Voi spune că doresc ca recunoaşterea profesiei de cadru didactic să se facă cât mai bine", a adăugat ministrul Adrian Curaj.

Toate federaţiile sindicale din educaţie, nemulţumite de proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea în sistemul bugetar, au decis ca, în 1 iunie, să organizeze un marş de protest pe traseul Piaţa Victoriei – Cotroceni, la care sunt aşteptaţi 15.000 de angajaţi din învăţământ din toată ţara, a declarat miercuri, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

Liderul sindical a precizat că toate sindicatele din educaţie sunt nemulţumite de faptul că proiectul de act normativ nu prevede nicio creştere salarială pentru angajaţii din învăţământ.

Sindicalistii din educaţie au plecat, marţi seară, de la discuţiile cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, spunând că sunt nemulţumiţi de proiectul ordonanţei privind salarizarea în sistemul bugetar, deoarece nu prevede nicio majorare salarială în educaţie, şi au ameninţat cu forme de protest, una putând fi boicotarea examenelor.

Premierul a spus, legat de nemulţumirile sindicaliştilor din Educaţie, că acest sector este important, dar că nu poate Guvernul Cioloş ca, în câteva luni, "să corecteze toate problemele din sistem", iar Executivul "şi-a asumat sănătatea".

La rândul său, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru a declarat că noul proiect de ordonanţă privind salarizarea, care a fost pus în dezbatere publică, va fi adoptat în şedinţa de Guvern din 1 iunie, adăugând că îi aşteaptă la discuţii şi pe sindicaliştii din Educaţie, care au plecat de la consultările de marţi înainte ca întâlnirea să se încheie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.