Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că va propune transformarea prefecţilor în demnitari publici şi ei să nu mai fie consideraţi funcţionari publici, aşa cum este în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cseke Attilla a declarat că în şedinţa de Guvern a fost prezentat în primă lectură un proiect care priveşte delimitarea funcţiilor politice de funcţiile publice. 
 
"Un al doilea proiect care a fost prezentat în prima lectură se referă la ceea ce aţi regăsit şi în programul de guvernare pe baza căruia s-a format Guvernul Cîţu şi a primit încrederea în Parlamentul României şi care priveşte delimitarea clară funcţiilor politice de funcţiile publice. Această chestiune prevăzută în programul de guvernare va fi promovată din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării pentru că este necesară pentru că acele, dacă vreţi, tertipuri care au avut loc de-a lungul timpului prin care oameni care au venit din sfera politică au ajuns prin concursuri în diverse funcţii publice vor trebui eliminate. Şi va trebui să clarificăm acest lucru, drept urmare noi propunem Guvernului şi, încă o dată specific, în prima lectură, am propus textele în acest sens ca statutul prefectului şi subprefectul să fie modificat şi faţă de situaţia actuală în care ei sunt înalţi funcţionari publici, dar ştim de fapt unde vin, să devină funcţie de demnitate publică”, a afirmat Cseke Attilla, care a adăugat că această "ipocrizie” trebuie să ia sfârşit. 
 
El a precizat că propune transformarea prefecţilor în demnitari publici. 
 
"Noi credem că această chestiune trebuie clarificată şi că situaţiile care au devenit notorii prin care persoane care au venit din sfera politică, indiferent din ce sferă şi din ce partid şi au fost promovate temporar - pentru că marea, marea lor majoritate şi astăzi sunt temporar înalţi funcţionari publici, nu au acest statut prin stagii de specialitate şi nu ocupat această funcţie prin concurs, această situaţie de notorietate trebuie să ia sfârşit şi noi vom propune transformarea prefecţilor în demnitari publici, evident că în perioada următoare vom aştepta avizele şi propunerile, observaţile ministerelor de resor şi tuturor autorităţilor care trebuiesc implicate în circuitul de avizare”, a explicat ministrul Dezvoltării.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.