Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a explicat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind schimbarea statutului prefecţilor şi subprefecţilor nu a fost prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri, deoarece nu avea toate avizele necesare. După ce vor fi obţinute aceste avize, acesta va fi prezentat în Guvern, a anunţat ministrul, care a reiterat ideea că prefecţii vin din diferite partide.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Acel proiect legislativ, proiectul OUG, a fost prezentat în primă lectură în 30 decembrie 2020. După ce avem toate avizele ministerelor, cred că în această săptămână să avansăm destul de mult, să avem şi CES-ul. Cred că suntem în «şmecherie» acum, sau într-o «chichiţă», dacă vreţi. Noi ne prefacem că avem prefecţi înalţi funcţionari publici, dar ei vin din diferite partide politice. Marea majoritate vine dintr-un partid politic, şi atunci noi ne prefacem că nu ştim. (...) Cred că această chestiune trebuie rezolvată. Constituţia spune că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Guvernul este politic. Prin Constituţia actuală prefectul nu poate fi decât politic. Proiectul OUG nu a fost prezentat astăzi pentru că nu existau avize. Vrem să îl prezentăm cu toate avizele”, a declarat Cseke Attila, la Antena 3, miercuri seară.
 
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunţat, în 30 decembrie 2020, la finalul şedinţei de Guvern, că va propune transformarea prefecţilor în demnitari publici şi ei să nu mai fie consideraţi funcţionari publici, aşa cum este în prezent.
 
El a precizat că propune transformarea prefecţilor în demnitari publici. 
 
 "Noi credem că această chestiune trebuie clarificată şi că situaţiile care au devenit notorii prin care persoane care au venit din sfera politică, indiferent din ce sferă şi din ce partid şi au fost promovate temporar - pentru că marea, marea lor majoritate şi astăzi sunt temporar înalţi funcţionari publici, nu au acest statut prin stagii de specialitate şi nu ocupat această funcţie prin concurs, această situaţie de notorietate trebuie să ia sfârşit şi noi vom propune transformarea prefecţilor în demnitari publici, evident că în perioada următoare vom aştepta avizele şi propunerile, observaţile ministerelor de resor şi tuturor autorităţilor care trebuiesc implicate în circuitul de avizare”, a explicat ministrul Dezvoltării.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.