Criza gunoaielor din Târgu Mureş este în curs de soluţionare, după ce a fost desemnat un nou operator de salubritate pentru Zona 2, care a început, miercuri, ridicarea deşeurilor din oraş. Primăria Târgu Mureş anunţă că, până miercuri, 90% din gunoaie vor fi ridicate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, începând cu ora 6.00 dimineaţa, a început curăţarea oraşului! Fiind îndeplinite toate obligaţiile aferente perioadei de mobilizare, ASOCIEREA POLARIS M. HOLDING S.R.L. (Lider de asociere) – URBAN GRUP ENVIROMENT S.R.L. (Asociat), noul operator desemnat pentru Zona 2 a început colectarea gunoiului menajer de pe raza Municipiului, ordinul de începere fiind dat ieri, 3 iulie 2023, de către ADI ECOLECT”, anunţă, marţi, Primăria Târgu Mureş.

Sursa citată a precizat că, până la ora 10:30, 150 tone de deşeuri menajere au fost adunate din cartiere.

”Operatorul estimează că până mâine, 5 iulie, oraşul va fi curăţat în proporţie de peste 90%”, a mai transmis primăria.

ASOCIEREA POLARIS M. HOLDING S.R.L. (Lider de asociere) – URBAN GRUP ENVIROMENT S.R.L. (Asociat) a semnat, în 27 iunie, contractul, fiind desemnat noul operator de salubritate.

”Suntem conştienţi atât de gravitatea situaţiei actuale, cât şi de diminuarea răbdării populaţiei, de aceea asociaţia depune toate diligenţele pentru a se intra în normalitate în timpul cel mai scurt posibil, cu realizarea unui serviciu la standardele de calitate impuse, cu un program bine stabilit şi apropiat cetăţenilor”, anunţa Primăria Târgu Mureş, la semnarea contractului.

Oraşul reşedinţă de judeţ şi mai multe localităţi din jurul acestuia au rămas fără operator de salubritate de la începutul lunii aprilie, după ce compania Brantner Veres S.A., căreia i s-a reziliat contractul, a refuzat să mai presteze acest serviciu mai mult de 90 de zile de la reziliere, cât era termenul legal prevăzut în contract.

Astfel, începând cu 4 aprilie, au fost probleme cu ridicarea gunoiului din oraş şi din alte 18 localităţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.