Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, a declarat că este 100% de acord cu greva generală din învăţământ şi îi îndeamnă pe profesori să meargă până la capăt cu acest demers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Sunt 100% de acord cu această grevă. Îi îndemn să meargă până la capăt pentru că nu se mai poate, ne-am săturat să stăm cu mâna întinsă la această clasă politică care îşi bate joc efectiv de ţară, nu de sistemul educaţional”, a declarat Iulian Cristache, miercuri, la Prima News. 
El a precizat că nu toţi părinţii susţin această grevă generală a profesorilor. 
“Sunt părinţi care nu susţin şi nu neapărat că ar avea ceva cu profesorii, dar nu susţin pentru că ei compară cu veniturile pe care le au într-un sistem privat. Ceea ce nu este deloc corect. Noi ne dorim un sistem de calitate. Ca să ai un sistem de calitate, ai nevoie de o resursă umană de calitate. Cum faci acest lucru? Pe lângă vocaţie un profesor trebuie să fie motivat şi din punct de vedere financiar. Nu se mai poate cu 500 de euro, nici măcar nu sunt 500 de euro net, să vii să intri în sistem”, a mai afirmat Iulian Cristache.
 
Sindicaliştii din învăţământ au anunţat declanşarea grevei generale din data de 22 mai.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.