Credincioşii musulmani sărbătoresc, timp de trei zile, începând de marţi, Ramazan Bairamul, care marchează sfârşitul unei perioade de o lună de post, în care nu au avut voie să mănânce sau să bea apă de la răsăritul şi până la apusul soarelui. În România trăiesc peste 70.000 de musulmani, cei mai mulţi dintre ei locuind în judeţele Constanţa şi Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“După o lună de primenire spirituală prin post negru diurn, slujbe şi rugăciuni, credincioşii musulmani din România, asemeni coreligionarilor din întreagul spaţiu islamic, vor marca timp de trei zile Ramazan Bairamul (Sărbătoarea Ramazanului), începând de marţi. La încheierea postului şi începerea Ramazan Bairamului, conform canoanelor religioase, Muftiatul Cultului Musulman organizează slujbe care vor fi oficiate de imami în toate geamiile din România”, au anunţat, marţi, reprezentanţii Muftiatului Cultului Musulman din România.

Potrivit tradiţiei, în timpul Ramazan Bairamului credincioşii musulmani vor merge în vizită la rude şi la prieteni pentru a sărbători.

Înainte de această sărbătoare, credincioşii musulmani au ţinut post o lună, timp în care nu au mâncat şi nu au băut apă de la răsăritul şi până la apusul soarelui.

“Învăţăturile islamice au impus ca timp de 29 de zile anul acesta, credincioşii musulmani să parcurgă un ciclu spiritual profund, distinct normelor cotidiene de pe parcursul anului, cele patru săptămâni fiind petrecute în post şi rugăciune, pentru primenirea corporală şi spirituală”, a mai transmis Muftiul Cultului Musulman din Român, Iusuf Muurat.

La fel ca în alţi ani, câteva mii de musulmani s-au adunat pentru rugăciune, marţi dimineaţă, de la ora 7.00, pe stadionul Dinamo Bucureşti. Conform tradiţiei Profetului Muhammed, musulmanii sunt încurajaţi să împlinească rugăciunile de sărbătoare în spaţii cât mai largi, deschise, pentru a se bucura de spiritul acestei zile.

În România trăiesc peste 70.000 de musulmani, cei mai mulţi dintre ei locuind în judeţele Constanţa şi Tulcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.