Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, consideră că statul român acţionează fără curaj în a combate această pandemie, susţinând că se dă vina pe Biserică sau o asociaţie, în condiţiile în care există medici de familie care recurg la vaccinarea "la chiuvetă" şi nu sunt luate măsuri împotriva lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dacă statul român ar fi spus că are doar un milion sau două milioane sau şase milioane de vaccinuri, nu ajunge pentru toată populaţia, fiecare s-ar fi descurcat să se vaccineze. Când la televizor s-a adus în discuţie că avem vaccinuri pentru toată lumea, nimeni nu s-a mai înghesuit. Cred şi spun cu toată fermitatea: statul român acţionează duplicitar sau fără curaj în a combate această pandemie pentru că altfel nu îmi explic de ce nu avem încă medici de familie puşi sub urmărire penală sau sancţionaţi în toate felurile posibile, cei care fac vaccinarea «la chiuvetă», cei care dau adeverinţe că au sau nu au făcut testul şi efectiv nu sunt emise aşa cum trebuie şi din păcate trebuie să avem obligativitatea pentru anumite categorii socio-profesionale să se vaccineze. Dăm în continuare vina ba pe Biserică, ba pe nu ştiu ce asociaţie, când avem medici de familie care recurg la astfel de practici ca vaccinarea «la chiuvetă»", a declarat Costel Alexe, vineri, într-o conferinţă de presă. 
 
El a precizat că statul român ar trebui să aibă mai mult curaj împotriva pandemiei şi să nu se mai ascundă după ce spune unul sau altul. 
 
"Intră în Comisia de Dialog Social a Ministerului Muncii o ordonanţă de urgenţă prin care vaccinarea să devină obligatorie pentru persoanele care sunt în centrele rezidenţiale aflate în subordinea DGASPC. Adică îi obligăm pe acei copii sau persoanele adulte din centre de plasament să se vaccineze obligatoriu, dar nu îi obligăm pe medicii de familie să fie vaccinaţi, apoi cadrele din unităţile de învăţământ. Cred că statul român ar trebui să aibă curajul să acţioneze aşa cum trebuie împotriva acestei pandemii şi efectiv să nu se ascundă după ce spune unul sau altul şi să ajungem în situaţia în care cu atât de multe milioane de euro investite în această campanie de vaccinare noi să fim găsiţi descoperiţi”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
 
Întrebat dacă va cere oficial Guvernului ca vaccinarea să fie obligatorie în sistemul medical şi de învăţământ, Costel Alexe a răspuns: "Cer tuturor celor care vor conduce sau conduc Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României să ia decizii ferme în ceea ce priveşte această campanie de vaccinare pentru că toate aceste decizii care sunt fie lacunare, fie nu sunt implementate corect, nu fac altceva decât să coste foarte mult, culmea, tot statul român”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.