Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, cere public conducerii Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva să pună în aplicare de îndată, atât prevederile Legii nr. 234/2019 privind Statutul Personalului Silvic, cât şi clauzele cuprinse în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al Regiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este inadmisibil să ne batem joc tocmai de oamenii pe care ne bazăm să ne păzească pădurile. Întreaga societate românească a fost martoră, în ultima perioadă, la dificultăţile pe care pădurarii le întâmpină la îndeplinirea atribuţilor de serviciu. Avem zeci de cazuri de atacuri, răniri şi chiar decese. Nu voi accepta ca, pe lângă aceste riscuri majore la care se supun, angajaţii noştri să aibă de suferit suplimentar din cauza lipsei de acţiune sau a managementului defectuos”, a transmis, marţi, ministrul Costel Alexe, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, principalele prevederi pe care conducerea Romsilva trebuie să le operaţionalizeze urgent se referă la:

- Acordarea îndemnizaţiilor pentru gradele profesionale conform Statutului, începând cu data de 16 decembrie 2019;
- Acordarea majorării salariale pentru pădurari (1,5 ori salariul minim garantat în plată);
- Acordarea uniformelor de serviciu conform clauzelor CCM în vigoare şi a Statutului;

”Termenul pentru operaţionalizare, sfârşitul anului 2019, a fost deja depăşit. Vreau să se  înţeleagă foarte clar că Romsilva este o regie a Statului român, aflată sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi nu voi ezita nicio secundă să exercit această autoritate, în cazul în care situaţii asemănătoare se vor repeta”, a mai explicat Costel Alexe.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.