Corveta PNS Tabuk, construită ȋn România, a fost predată oficial Marinei Militare din Pakistan, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Portul Constanţa. Nava a fost construită în Şantierul Naval Damen Galaţi şi este cea de-a doua predată Marinei Militare din Pakistan, prima fiind în luna februarie a acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Damen, în cadrul unei ceremonii desfăşurate ȋn Portul Constanţa, în 12 noiembrie, Marina Militară din Pakistan a preluat oficial noua sa Corvetă – tip Damen OPV 1900 – cu numele PNS Tabuk. Nava face parte dintr-o serie de două nave similare, comanda acestora fiind plasată către grupul Damen printr-un acord semnat cu Ministerul pakistanez al Apărării ȋn 2017. Ambele nave au fost construite la Şantierul Naval Damen Galaţi din România. Prima navă, PNS Yarmook, a fost predată Marinei Militare din Pakistan ȋn luna februarie a acestui an în decurs de 2 ani de la începerea construcţiei. 
 
FOTO: Damen Galaţi
FOTO: Damen Galaţi
 
"La fel ca sora ei, PNS Tabuk este o navă multifuncţională cu grad ridicat de adaptabilitate, capabilă să desfăşoare o mare varietate de operaţiuni ȋntr-un mediu maritim complex. Nava dispune de facilităţi de lansare a unui elicopter şi a unui UAV (Unmanned Aerial Vehicle - vehicul aerian fără pilot) şi poate lansa simultan două bărci pneumatice tip RHIB (rigid-hull inflatable boat)”, se arată în comunicatul Damen. 
 
Sursa citată menţionează că, în timpul ceremoniei, comandantul navei PNS Tabuk, căpitanul Muhammad Umair s-a adresat delegaţilor, mulţi dintre aceştia participând de la distanţă din cauza pandemiei actuale. Căpitanul a apreciat competenţa profesională dovedită de Damen pe parcursul derulării acestui proiect şi şi-a exprimat ȋncrederea ȋntr-o colaborare viitoare. 
 
FOTO: Damen Galaţi
FOTO: Damen Galaţi
 
Adresându-se participanţilor la eveniment, directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi, Flemming Sorensen, a precizat că “încă din 1986, Damen a fost implicat ȋn numeroase proiecte cu Pakistanul şi suntem foarte mândri de această colaborare durabilă şi de ȋncredere”.
 
El a adăugat că succesul acestui proiect constituie rezultatul unei strânse colaborări ȋntre toate părţile implicate. 
 
"O asemenea realizare a fost posibilă doar printr-o bună coordonare, o execuţie de calitate, o muncă de echipă excelentă şi o bună colaborare ȋntre toate părţile implicate. Ȋn ciuda provocărilor fără precedent cauzate de pandemie, echipele din Pakistan, România şi Olanda au reuşit, cu perseverenţă, să ȋşi continue munca până la finalizarea cu succes a proiectului”, a afirmat directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi. 
 
Damen va continua să asigure asistenţă navei PNS Tabuk pe durata operării. 
 
Şantierul Naval Damen din Galaţi a construit în ultimii 25 de ani peste 40 de nave din segmentul apărării şi securităţii, printre care ultimele şapte nave militare complexe pentru Marina Militară olandeză, precum şi nava de patrulare Ştefan cel Mare, nava amiral a Poliţiei de Frontieră din România.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.