Corpul de control al primului ministru a verificat ANSVSa şi 8 dintre direcţiile judeţene şi a stabilit că nu a fost respectat Programul naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane, fiind cumpărate doar cinci din opt incineratoare mobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Corpul de control al prim-ministrului a efectuat o acţiune de documentare la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor: Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu-Mare, Suceava şi Timiş („ANSVSA”), care a vizat perioada 01.01.2018 – 01.01.2020. Au fost verificate modalităţile de atribuire, încheiere şi derulare a contractelor de achiziţie a incineratoarelor mobile de către DSVSA Alba, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Satu Mare, Suceava şi Timiş, precum şi de asigurare a capacităţii operaţionale a echipamentelor astfel achiziţionate şi alte aspecte considerate relevante de către echipa de documentare”, a transmis, joi seară Executivul.

Potrivit concluziilor acţiunii de documentare, ANSVSA, prin DSVSA judeţene, nu a respectat prevederile Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane („Programul naţional”), ca urmare a faptului că au fost achiziţionate doar cinci din opt incineratoare mobile.

Nota de informare a fost transmisă către Cabinetul Prim-ministrului, spre informare; Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, spre analiză şi valorificare şi Curtea de Conturi a României, spre informare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.