Corneliu Bogdan Marcu, membru al directoratului Transelectrica, şi soţia sa au fost depistaţi pozitiv cu SARS-Cov-2 şi s-au autoizolat acasã împreună cu familia din cursul serii de 8 septembrie, a anunţat miercuri transportatorul naţional de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul zilei de astăzi, 9 septembrie 2020, Corneliu Bogdan Marcu, membru al directoratului Transelectrica, a informat telefonic conducerea companiei cu privire la faptul că în cursul serii de 8 septembrie 2020 şi-a făcut testul SARS-Cov-2 şi a fost depistat pozitiv, atât el, cât şi soţia dumnealui, rezultatul primindu-l astăzi, 9 septembrie, în jurul orei 12.00. Corneliu Bogdan Marcu s-a autoizolat acasă împreună cu familia din cursul serii de 8 septembrie 2020", arată compania într-un comunicat.

Transelectrica precizează că directoratul companiei a informat de îndată Direcţia de Sãnãtate Publicã, prin e-mail, cu privire la aceastã situaţie.

"În acelaşi timp, conducerea Transelectrica a dispus următoarele măsuri menite să asigure desfăşurarea activităţii societăţii în condiţii de siguranţă şi protejarea personalului: o parte dintre salariaţii identificaţi că au intrat în contact direct în ultima perioadă cu domnul Marcu au fost testaţi în cursul zilei de astăzi, urmând ca celelalte contacte identificate să fie testate pe parcursul zilei de mâine. Toate testele făcute au fost negative. Realizarea în seara zilei de 9 septembrie 2020 a unei acţiuni de dezinfecţie prin nebulizare în sediul executivului companiei", mai arată compania.

Reprezentanţii Transelectrica spun că au asigurat condiţiile de lucru în regim de telemuncă pentru un număr mai mare de angajaţi, astfel încât la birou să fie prezent strict personalul a cărui activitate nu poate fi desfăşurată de la distanţă.

"În plus, facem precizarea că, de la începutul pandemiei, la nivelul Transelectrica au fost şi sunt implementate o serie de măsuri de protecţie a personalului prin punerea la dispoziţie a materialelor sanitare (măşti, mănuşi, soluţii dezinfectante), inclusiv prin măsurarea zilnică, la începerea programului, a temperaturii corporale a salariaţilor. Conducerea Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice colaboreazã cu autorităţile îndrituite şi va pune la dispoziţia acestora orice informaţie sau document va fi solicitat", mai informează compania.

Compania Naţionala de Transport al Energiei Transelectrica este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare şi 8.834,3 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt unităţi teritoriale de transport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.