Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au făcut un control la Penny Market Alexandria, după ce un consumator a observat un şoricel sub rafturile cu alimente. Echipele de control au găsit excremente de rozătoare pe sub rafturi şi pe un raft în care se aflau depozitate mălai şi orez. Reprezentanţii ANPC au retras de la vânzare 30 de kilograme de mălai şi 100 de kilograme de orez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că s-a autosesizat în urma unei postări apărute pe o reţea de socializare, după ce un consumator ar fi observat un şoricel sub rafturile cu alimente. Astfel, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman au efectuat pe data de 30 decembrie o acţiune de control la SC Rewe (România) SRL – magazin Penny Market Alexandria.
 
“Au fost verificate rafturile de expunere la comercializare a produselor, precum şi spaţiile de depozitare, unde au fost găsite excremente de rozătoare pe sub rafturi şi pe un raft în care se aflau depozitate mălai şi orez. Nu s-au găsit pungi degradate, roase de şoareci, dar pe raft era mălai şi orez împrăştiat”, se arată în comunicat. 
În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au oprit definitiv de la comercializare produsele de pe rafturile cu urme de excremente şi rozătoare, anume 30 de kilograme de mălai şi 100 de kilograme de orez, în valoare totală de 387 de lei. 
Sursa citată menţionează că operatorul economic are încheiat contract de prestări servicii cu o firmă de deratizare, ultima acţiune fiind făcută în data de 29 decembrie, la solicitarea acestuia.
Pentru finalizarea acţiunii de control, operatorul economic a fost invitat la sediul CJPC Teleorman, în data de 31 decembrie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.