Autorităţile au făcut în ultima săptămâni ample verificări în cadrul operaţiunii „Clean Waters”, iar cu acest prilej au fost controlate 651 de persoane şi 90 de nave. Pentru neregulile găsite au fost date amenzi de peste 15.000 de lei, iar şase persoane sunt cercetate penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că în perioada 22 – 28 septembrie, Direcţia de Poliţie Transporturi, în cooperare cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Autoritatea Navală Română şi Garda Naţională de Mediu, a organizat operaţiunea „Clean Waters”. 
“Activităţile au vizat respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei mediului, prevenirea şi combaterea poluării, verificarea personalului navigant şi a conducătorilor de ambarcaţiuni, pe linia consumului de băuturi alcoolice, respectarea regimului juridic al frontierei de stat şi prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale”, se arată în comunicat. 
Totodată, au fost desfăşurate acţiuni pentru verificarea respectării prevederilor referitoare la regimul deşeurilor, evidenţa deşeurilor, depozitări, instalaţii de stocare, epurare, racorduri de descărcare la mal sau plutitoare a apelor impurificate (nave, docuri, pontoane), combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei cu produse accizate, verificarea legalităţii folosirii forţei de muncă, prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, a deţinerii şi folosirii uneltelor de pescuit interzise, precum şi a valorificării fără documente legale a peştelui şi produselor piscicole, asigurarea respectării legislaţiei în vigoare referitoare la extracţia şi valorificarea produselor de balastieră, precum şi protecţia intereselor statului în materie de fiscalitate şi protejarea mediului înconjurător.  
În urma activităţilor desfăşurate, în zona porturilor, au fost legitimate 651 de persoane şi au fost verificate 215 autovehicule, 90 de nave, 17 autorizaţii de pescuit, 17 licenţe de pescuit şi 90 de permise de pescuit.
Echipele de control au constatat zece infracţiuni şi au dat 52 de amenzi, în valoare de 15.660 de lei, iar şase persoane sunt cercetate penal.  
De asemenea, la data de 26 septembrie, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa - Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa şi Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa au făcut şapte percheziţii domiciliare, în judeţul Constanţa, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial,  producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament şi tâlhărie calificată.
În cadrul activităţilor, au fost descoperite şi ridicate 15 unelte de pescuit comercial tip setcă, din care 12 din plasă monofilament în lungime de aproximativ 850 de metri şi trei din fir textil în lungime de aproximativ 300 de metri, deţinute ilegal şi cinci terminale mobile.
În acest caz au fost reţinute două persoane, ambele din judeţul Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.