Constănţenii şi turiştii vor putea circula pe data de 21 mai cu mijloacele de transport în comun din municipiu în schimbul a trei deşeuri colectate. Ei trebuie să predea trei PET-uri sau doze de aluminiu la unul dintre punctele de colectare din staţii, iar voluntarii acestei campanii le vor oferi un bilet valabil pe orice linie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Constanţa a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că vineri, 21 mai, locuitorii şi turiştii din Constanţa vor putea circula cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 3 deşeuri colectate.

“Acţiunea pilot de vineri, 21 mai, se va desfăşura în următoarele staţii CTBUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port - Tribunal; Cap de linie Tomis Nord (Cireşica); City Park Mall. Cei dornici să participe trebuie doar să aibă la ei trei PET-uri sau doze de aluminiu, de orice dimensiune şi să le predea la unul dintre punctele de colectare din cele mai circulate staţii din Constanţa, unde vor fi întâmpinaţi de voluntarii campaniei. Aceştia le vor oferi în schimbul deşeurilor un bilet, valabil pe orice linie, pe durata întregii zile. Costul biletelor este suportat integral de către partenerii privaţi ai acestei campanii. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare Green Ambalaje, unde vor fi transformate în noi resurse”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că această campanie este o premieră pentru România.

În funcţie de rezultatele acţiunii pilot derulate vineri, 21 mai, Primăria Constanţa şi partenerii acţiunii iau în calcul extinderea acesteia în fiecare vineri, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Campanii similare au fost desfăşurate şi în alte mari oraşe din lume şi au avut rezultate extrem de bune: Roma (Italia), Istanbul (Turcia), Beijing (China), Surabaya (Indonezia).

”În Istanbul, în primul an al campaniei, au fost colectate 4,1 milioane de PET-uri, echivalentul a 75.000 de kilograme de plastic”, a precizat Primăria Constanţa.

Campania “Schimbă PET-ul cu biletul” este lansată de Primăria Municipiului Constanţa şi Asociaţia Act for Tomorrow cu sprijinul Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanţa, Kaufland România şi Green Ambalaje, în contextul ediţiei din acest an a Zilei Municipiului Constanţa şi a programului naţional “Vinerea Verde”, lansat de Ministerul Mediului,

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.