Zeci de persoane s-au prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa după ce au căzut pe gheaţă, 14 fiind internate cu fracturi, astfel că toate paturile din Secţia Ortopedie Traumatologie sunt ocupate. Până acum, media internărilor a fost de doi-trei pacienţi pe zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, zeci de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe din cadrul unităţii medicale din cauza vremii nefavorabile.

Pacienţii care au căzut pe gheaţă, dar au suferit traume minore au primit îngrijiri medicale, dar nu au fost internaţi, în schimb, cei care au suferit fracturi au fost spitalizaţi.

În mai puţin de 24 de ore, 14 pacienţi au fost internaţi, media zilnică în celelalte perioade ale anului fiind de doi-trei pacienţi.

De asemenea, în acelaşi interval de timp, 17 persoane deja internate în aceeaşi secţie, au fost supuse intervenţiilor chirurgicale.

Cei mai mulţi dintre pacienţi au peste 60 de ani, iar cele mai frecvente diagnostice sunt fracturile de col femural, de gambă şi de gleznă.

În prezent, toate cele 55 de paturi din secţia Ortopedie-Traumatologie sunt ocupate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.