Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, format dintr-un medic şi un ambulanţier, va intra în izolare la domiciliu, după ce a mers la un pacient cu o criză de astm, care nu a spus din momentul când a sunat la 112 că este suspect de infectare cu Covid-19. Pacientul a transmis echipajului medical în timpul anamnezei că i-a fost recoltat test pentru Covid-19 deoarece intrase în contact cu o persoană care are coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean, în cursul nopţii de miercuri spre joi, un echipaj a fost solicitat la un pacient în Constanţa, care avea o criză de astm. În timpul anamnezei, medicul a aflat că pacientului îi fusese recoltat testul pentru Covid-19 deoarece intrase în contact cu o persoană cu coronavirus. 
Reprezentaţii SAJ fac un apel la persoanele care au probleme medicale şi sună la 112 să nu ascundă adevărul, să spună dacă au febră, dacă tuşesc, dacă respiră greu sau dacă au intrat în contact cu cineva confirmat cu coronavirus.
În caz contrar, se poate ajunge în situaţia ca tot mai mulţi angajaţi ai ambulanţei sa fie la izolarea şi să nu mai fie suficiente echipaje.
Medicul şi ambulanţierul au intrat în autoizolare la domiciliu cel puţin până când pacientul va primi rezultatul testului pentru Covid-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.