Studenţii Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” din Constanţa încep anul universitar după două scenarii: cei militari vor face cursurile faţă în faţă, iar studenţii civili vor face cursurile atât online, cât şi faţă în faţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, anul universitar 2020-2021 începe altfel pentru studenţii de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân”, ca urmare a implementării măsurilor de prevenire a răspândirii şi infectării cu noul coronavirus SARS CoV-2. 
 
Pentru semestrul I, sunt prevăzute două scenarii după care se vor desfăşura activităţile didactice şi de instruire, la care participă cei aproximativ 2.000 de studenţi militari şi civili. 
 
"Primul scenariu, faţă-în-faţă, se adresează celor 400 de studenţi militari. Bobocii din anul I de la Secţia Militară au parcurs, în ultimele două săptămâni, modulul Pregătirii militare de bază şi, începând de joi, 1 octombrie, toţi studenţii militari vor participa, zilnic, la activităţi didactice faţă-în-faţă, în intervalul orar 08.00-13.00, în spaţiile academiei, iar 18 dintre aceştia vor frecventa cursurile Facultăţii de Arhitectură Navală de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, conform planului didactic al instituţiei gălăţene”, se arată în comunicatul Forţelor Navale. 
 
Sursa citată menţionează că cel de-al doilea scenariu, hibrid, se adresează studenţilor civili şi cuprinde activităţi didactice online şi faţă-în-faţă.
 
Astfel, 1.155 de studenţi civili de la programele de licenţă şi 382 de masteranzi vor accesa cursurile online, în intervalul orar 08.00-13.00, şi vor participa fizic, prin rotaţie, între orele 13.00-20.00, la laboratoare, în cadrul unor module de două săptămâni. 
 
Academia Navală va susţine până vineri, 9 octombrie, şedinţe de consiliere şi orientare pentru studenţii militari şi civili, atât în mediul online, cât şi la sediul instituţiei de învăţământ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.