Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a anunţat că va creşte capacitatea de testare PCR prin achiziţia unui echipament de ultimă generaţie, care poate prelucra 48 de probe în acelaşi timp, iar durata de lucru este de aproximativ o oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Spitalul Judeţean Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost dotat cu un echipament de ultimă generaţie, care este esenţial activităţii din cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară. 
 
 
"Este vorba despre un sistem automat de extracţie a acidului nucleic datorită căruia va creşte capacitatea de testare PCR. Acesta a fost achiziţionat de Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor şi valoarează 135.000 lei”, se arată în comunicatul Spitalului Judeţean Constanţa. 
 
Sursa citată menţionează că Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul spitalului mai dispune de două echipamente de testare PCR, achiziţionate de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor şi Sindicatul Liber al Navaliştilor. 
 
"Noul echipament are o capacitate de lucru mai mare. Poate prelucra 48 de probe în acelaşi timp şi, datorită vitezei, durata de lucru este de aproximativ o oră. Mai mult, datorită noului echipament achiziţionat de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU poate prelucra zilnic până la 160 de probe”, se mai arată în comunicatul unităţii medicale. 
 
De la începutul activităţii, în cadrul Laboratorului au fost făcute 14.000 teste PCR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.