Şase magazine din două centre comerciale din municipiul Constanţa, care vindeau jucării, încălţăminte, îmbrăcăminte şi o florărie, au fost amendate sâmbătă, de poliţiştii constănţeni cu 30.000 de lei în total pentru că erau deschise în weekend şi încălcau astfel decizia luată prin carantinarea localităţii, care permite doar funcţionarea magazinelor alimentare, a celor care vând hrană pentru animalele de companie, a farmaciilor şi a curăţătoriilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, sâmbătă, poliţişti din cadrul Secţiei 2, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona centrelor comerciale, au identificat şase puncte de lucru ale unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile legale, în ceea ce priveşte măsura suspendării temporare a activităţii. Poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.000 de lei.
Potrivit unor surse, la un centru comercial au fost sancţionate un magazin care vindea obiecte personalizate, altul de încălţăminte şi o florărie, iar la celălalt centru comercial, un magazin de haine şi unul de jucării.  
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că în perioada carantinei zonale, în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, operatorii economici din centrele comerciale tip mall îşi vor suspenda activitatea, cu excepţia magazinelor care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curăţătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.
Carantina în municipiul Constanţa a fost prelungită de vineri, de la ora 20, pentru încă 14 zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.