Reprezentanţii Mănăstirii Sfântul Filip din Adamclisi au fost amendaţi cu suma de 500 de lei de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, deoarece instalaţia electrică era exploatată cu improvizaţii, existând cabluri electrice neizolate. Mănăstirea distrusă joi într-un incendiu din cauza unui scurtcircuit nu avea aviz de securitate la incendiu şi nici autorizaţie de securitate la incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, în urma incendiului de joi după-amiază izbucnit la Mănăstirea Sfântul Filip din Adamclisi lăcaşul de cult a fost distrus în proporţie de 80 la sută, fiind salvat paraclisul de la subsol.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit.

Mănăstirea nu avea avizul de securitate la incendiu şi nici autorizaţia de securitate la incendiu, avizul fiind necesar înainte de începerea construcţiei, iar autorizaţia, după finalizarea lucrărilor şi întocmirea procesului verbal de recepţie, au precizat reprezentanţii ISU Dobrogea.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate vineri la faţa locului de către o comisie din cadrul ISU Dobrogea, reprezentanţii mănăstirii au fost amendaţi cu 500 de lei pentru exploatarea instalaţiei electrice cu improvizaţii, fiind vorba de cabluri electrice neizolate.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, spune că Arhiepiscopia o să cerceteze situaţia autorizaţiilor, menţionând că era încă în construcţie. El a menţionat că nu Arhiepiscopia Tomisului avea obligaţia autorizaţiilor, ci reprezentanţii mănăstirii, urmând ca reprezentanţii Arhiepiscopiei să verifice de ce nu a fost obţinut avizul de securitate la incendiu.  

Preotul Eugen Tănănescu a mai afirmat că reprezentanţii mănăstirii nu vor contesta amenda primită de la ISU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.