Administratorul unui restaurant din Constanţa la care inspectorii ANSVSA au depistat, vineri, peste patru sute de kilograme de alimente improprii consumului uman, a fost amendat cu 5.000 de lei. În urma controalelor, au fost găsite probleme şi la unităţi din staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, fiind aplicate amenzi în valoare de 8.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, vineri, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au controlat 38 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Echipele de control au constatat deficienţe privind comercializarea de produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitar veterinară, proprietarii a două restaurante, un bufet şi o maşină de aprovizionare au fost amendaţi, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 8.000 de lei.

De asemenea, s-a efectuat un control la un restaurant din Constanţa, unde au fost descoperite mai multe deficienţe, fiind aplicată o amendă de 5.000 de lei şi au fost retrase de la comercializare 409 kilograme de produse alimentare, improprii consumului.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.