Un preot a fost amendat de poliţiştii constănţeni cu suma de 2.000 de lei, după ce a oficiat, vineri, o slujbă religioasă la care au fost prezente mai multe persoane. Arhiepiscopia Tomisului spune că prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu este de competenţa Bisericii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, printr-un comunicat de presă, că vineri, în jurul orei 11.20, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localităţii.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţişti locali s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare.

“În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, conducerea IPJ Constanţa a dispus efectuarea de verificări la Poliţia oraşului Năvodari, în vederea stabilirii modului în care au fost amplasate echipajele de forţe de ordine pentru această zi.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu este de competenţa Bisericii.

“Prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu e de competenţa noastră. Ordonanţa spune clar, slujbă fără credincioşi în biserică. În afara ei, pe spaţiul public, nu mai e competenţa noastră. Dar înţelegem dorinţa credincioşilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericeşti, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfinţită după finalul slujbei”, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.