Peste 700 de constănţeni au achitat, până în prezent, aproximativ cinci milioane de lei Casei Judeţene de Pensii pentru a-şi cumpăra vechime în muncă, în baza Legii 186/2016, fiecare achitând cât a avut nevoie pentru a putea ieşi la pensie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Constanţa, din luna octombrie, de când a intrat în vigoare Legea 186/2016, care permite plata contribuţiilor retroactiv pentru completarea vechimii în muncă, şi până în prezent, 717 persoane au achitat suma de 5.017.817 de lei. 

Conform sursei citate, nu toate persoane au achitat cinci ani, fiecare plătind pentru perioada necesară pentru a putea ieşi la pensie.

Legea 186/2016 prevede că persoanele care nu au calitatea de pensionari pot achita contribuţia de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, fiind vorba de intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială şi ultimii cinci ani anteriori acestei date.

Potrivit Legii 186/2016, termenul limită pentru cumpărarea vechimii în muncă este 27 aprilie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.