Peste 40 de persoane au participat sâmbătă, la un protest tăcut în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru a atrage un semnal de alarmă asupra neregulilor care au loc în unitatea medicală, fiecare din cei prezenţi având experienţe neplăcute, după ce au ajuns la spital. Oamenii au reclamat timpul mare de aşteptare la urgenţă, lipsa medicamentelor, dar şi faptul că angajaţii spitalului nu adresează pacienţilor o vorbă bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Peste 40 de persoane, care susţin că sunt victime ale Spitalului Judeţean Constanţa, şi-au dat întâlnire sâmbătă, în faţa unităţii medicale. Oamenii au stat pe trotuarul din faţa spitalului, s-au ţinut de mâni şi au format un lanţ uman, dorind astfel să atragă atenţia asupra neregulilor care au loc în unitatea medicală.
O femeie a povestit jurnaliştilor că a stat multe ore la Urgenţă până când a fost băgată în seamă şi şi-ar dori să fie schimbată atitudiunea cadrelor medicale. 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
“Mi-aş dori să nu mai stea câte 12 ore şi să nu fie băgaţi în seamă. Să îi trateze ca pe oameni. Am avut experienţă cu un an în urmă, tot aşa am stat foarte, foarte multe ore la urgenţă. Într-adevăr pe urmă s-au ocupat, dar a durat foarte, foarte mult până am ajuns să fiu băgată în seamă. Am avut experienţe şi cu părinţii, aceleaşi situaţii care se perpetuează de ani la noi, deci nu se schimbă nimic. Indiferent că au primit salarii mai bune, ei tratează oamenii la fel, nu vezi feţe zâmbitoare, să se schimbe atitudinea lor, să îţi adreseze o vorbă bună”, a spus femeia.
O altă persoană participantă la protest a povestit că mama ei, bolnavă de cancer, nu mai este tratată de medicii de la Spitalului Judeţean Constanţa, după ce a ales să îşi trateze afecţiunea la Cluj. 
“Mama mea este bolnavă de cancer de trei ani, diagnosticată de un medic din Constanţa, iar faptul că a ales să fie tratată la Cluj, nu mai este primită nici măcar la urgenţă Constanţa, nu mai este tratată de un an de zile. Am ajuns la urgenţă cu blocaj pe ureterul artificial pe care îl are, timp de şase ore nu s-a intervenit deloc deşi la ecografie apărea hidronefroză de gradul doi-trei. Totul a pornit de la faptul că medicul care i-a diagnosticat cancerul a instruit toţi medicii din subordinea dânsului să nu mai trateze pacienta. Şi-au pierdut umanitatea, nu mai ştiu ce este jurământul lui Hipocrate, sunt nişte măcelari şi atât”, a povestit Georgiana Puia. 
O altă femeie a reclamat personalul insuficient de la Urgenţă, dar şi lipsa medicamentelor. 
“Şi eu am stat mult la urgenţă şi ştiu cum sunt tratată. Şi este bătaie de joc, nu este personal suficient, ţi se vorbeşte pe un ton ca şi cum te-ai dus la cerşit, medicamentele se cumpără din exterior. Deci totul este pe şpagă şi nu te bagă nimeni în seamă, doar dacă bagi bani în buzunar”, a spus femeia jurnaliştilor.
La acest protest a fost prezent şi Constantin Popa, bărbatul a cărui mamă a murit în urmă cu o săptămână la Urgenţa Spitalului Judeţean, acesta acuzând cadrele medicale că nu au tratat-o corespunzător. 
“Sunt aici pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte sistemul medical sau erorile sistemului medical, lipsa medicilor, cel puţin din zona UPU. Mai repede îi afli pe îngeri decât îi găseşti pe medici în zona de urgenţă. Am suferit recent pierdea mamei mele. Îmi pare rău că trebuie să fiu dat ca exemplu pentru această situaţie. Sper ca cineva acolo mai de sus, şi nu doar Dumnezeu, să ia măsuri, începând de la conducerea spitalului, să nu se mai muşamalizeze cazurile de absenteism din zona de urgenţă şi să salveze vieţi”, a spus bărbatul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.