Peste 20 de grefieri şi personalul auxiliar din Constanţa au declanşat marţi, un protest spontan, nemulţumiţi de legea salarizării, ei precizând că, potrivit actului normativ, în 2022 vor câştiga în cel mai bun caz cât în prezent, până atunci însă urmând o reducere a salarizării de la începutul anului viitor. Activitatea instanţelor nu a fost însă afectată de acest protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei 20 de grefieri şi personal auxiliar de la judecătoria Constanţa, Tribunalul Constanţa, Curtea de Apel Constanţa au ieşit, marţi, în jurul orei 11.00, în faţa sediului Curţii de Apel Constanţa, având în mână foi A4 pe care era scris “Protest spontan”, ei solicitând rezolvarea problemelor legate de salarizare.

“Dorim să se rezolve problemele legate de salarizarea personalului auxiliar în forma legea salarizăii unitare. Dacă proiectul de lege ar fi aplicat în forma propusă şi înregistrată la Senatul României categoria profesională a grefierilor şi celuilalt personalului auxiliar de specialitate şi conex ar avea salariile diminuate semnificativ. Salarizarea propusă grefierilor pentru anul 2022 este în cel mai bun caz la acelaşi nivel cu cea actuală ceea ce va conduce la scăderea salariilor actuale începând cu data de 1  ianuarie 2018”, a declarat Monica Donţu, grefier de şedinţă la Judecătoria Constanţa.

Ea a mai spus că o altă problemă în legea salarizării este că a fost eliminată vechimea în muncă pentru grefierii cu studii superioare.

Monica Donţu a precizat că salarizarea în cadrul acestei profesii nu este unitară şi nu s-a ajuns la acelaşi nivel pentru toţi grefierii din ţară.

Grefierii şi personalul auxiliar spun că dacă revendicările lor nu vor fi satisfăcute atunci este posibil să se ajungă la declanşarea grevei generale la nivel naţional.

Protestul spontan nu a afectat activitatea instanţelor constănţene, şedinţele de judecată desfăşurându-se aşa cum erau programate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.