Peste 100 de porci dintr-o gospodărie din judeţul Constanţa, unde a fost confirmată pesta porcină africană, vor fi omorâţi în cursul zilei de sâmbătă, iar autorităţile au instituit mai multe filtre în zonă pentru a preveni răspândirea bolii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subprefectul judeţului Constanţa, Levent Accoium, a declarat vineri, că a fost confirmat un focar de peste porcină în localitatea Vadu Oii, iar peste 100 de animale dintr-o gospodărie vor fi afectate. 

“Ca urmare a solicitării Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa, ca urmare a confirmării peste porcine în localitatea Vadu Oii, într-o gospodărie a unei, unde este un focar de mare dimensiune, peste 100 de porci, s-a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor la Animale. S-a luat decizia de ucidere preventivă, ca măsură excepţională, prevăzută în manualul operaţional şi în manualul de contingenţă al judeţului Constanţa. În cursul zilei de mâine, împreună cu echipele de evaluare, cu echipa de asomare  şi cu oameni de la primărie, de la toate structurile implicate în această operaţiune se va trece la lichidarea animalelor din acea gospodărie”, a afirmat subprefectul.

De asemenea, în zona respectivă vor fi instituite filte pentru a preveni răspândirea bolii.

“Se vor dispune măsurile specifice pentru protecţie, anume, instituirea de dezinfectoare, filtre de verificare şi de control a vehiculelor care intră şi ies din localitate, astfel încât să evităm transportul cărnii de porc din localităţile în care s-a confirmat focarul de pestă porcină”, a explicat Levent Accoium.

El a precizat că în judeţul Constanţa există cinci focare de pestă porcină africană.

Autorităţile fac precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.