Primarul Constanţei Vergil Chiţac anunţă pe Facebook că peste 100.000 de dosare şi alte documente care aveau legătură cu terenuri au fost găsite aruncate într-un depozit în vederea topirii, ”Oare a încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie?”, se întreabă Chiţac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oare a încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie? Priviţi ce scrie în raportul referitor la situaţia documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administraţie: “Având in vedere importanta şi implicaţiile ce decurg din documentele elaborate de Direcţia patrimoniu şi cadastru, această lipsă de control şi evidenţă a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanţa prin distrugerea unor informaţii cu privire la dreptul de folosinţă, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public şi privat al UAT Constanţa”, a scris primarul pe Facebook.

El afirmă că dacă cele peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete şi 124 cutii, nu ar fi fost găsite din întâmplare, ar fi fost ”irevocabil şi definitiv pierdute prin topire”.

”Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcţia Patrimoniu şi Cadastru din cadrul primăriei. Aţi ghicit, aveau legătură cu terenuri... Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcţie, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ. Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condiţiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”, a precizat Vergil Chiţac.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN73 Braşov-Râşnov, la ieşire din localitatea Cristian spre Râşnov, judeţul Braşov, a avut loc o coliziune frontală între două autoturisme. În urma impactului, 6 persoane au fost rănite, sunt conştiente şi primesc îngrijiri medicale la faţa locului. Traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe un sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.